Όπως λέει ο Σοφός και Άγιος Διδάσκαλος:

" ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ "
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

9. Πνευματική Μύηση


Απόσπασμα από το βιβλίο:
"Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΟΡΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ",
Άϊσις Σαιν Τζερμέϊν / Νοέμβριος 2009
" ...Ο ιερός σκοπός της Πνευματικής Μύησης είναι η αφύπνιση και εξοικείωση με τον μεγάλο ευεργέτη της εξέλιξης, δηλαδή το ανθρώπινα δημιουργημένο φόβητρο που ο κοινός νους αποκαλεί 'θάνατο'. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο: για παράδειγμα η πεμπτουσία της μύησης στα Ελευσίνια Μυστήρια ήταν η άνοδος της συνείδησης σε υψηλότερες συχνότητες, βοηθώντας τον αρχαίο πιστό να αντιμετωπίσει την ιδέα του θανάτου όχι σαν οριστικό τέλος αλλά σαν αφετηρία για μια καινούργια ζωή, όπως κανείς καλλιεργεί το γόνιμο σπόρο του μέλλοντος που διατηρήθηκε. Όπως δίδασκαν οι Αρχαίοι Έλληνες σοφοί, η Ψυχή γνωρίζει τις έμφυτες ιδέες που προηγούνται της εμπειρίας και την αλήθεια για το θάνατο ακόμα πριν τη γέννηση.
Αφυπνισμένη από την προσωπική μου εμπειρία, που βασίζεται στη συνεχή ενεργειακή επιοινωνία με τη Δίδυμη Ψυχή μου - καθημερινό βίωμα 800+ ημερών καθώς γράφω αυτή την παράγραφο, μετά την απόσπασή της από το πρώην έμψυχο σώμα του συζύγου μου 22+ χρόνων αδιάσπαστης Αγάπης - όπως και την αμέριστη βοήθεια των Φωτεινών μας Διδασκάλων, γνωρίζω ότι η κατάσταση που ονομάζεται θάνατος είναι απλά μια Μετάβαση της συνείδησης της Ψυχής. Με άλλα λόγια η Ψυχή, που Είναι Συνειδητότητα, αλλάζει από μια κατάσταση αντίληψης σε μια άλλη καθώς επαναφέρει τη συνείδησή της στη Μεγάλη Αφετηρία. Στην ουσία το μόνο που αποβάλλεται κατά τη Μετάβαση αυτή είναι το φθαρτό σώμα μαζί με το αντίγραφό του: το διπλό αιθερικό, κι έτσι η Ψυχή καταργεί την αντίληψή της μέσα από τις πέντε αισθήσεις. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο γι αυτή, γιατί το ίδιο βίωνε στη κατάσταση του ύπνου, της αυτοσυγκέντρωσης, ενόρασης κλπ. στην επίγεια ζωή της. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς αποχωρούσε από το υλικό της περίβλημα κρατούσε επαφή με την αργυρή χορδή (η οποία συνδέει το αιθερικό και υλικό σώμα μεταξύ τους) ώστε να το διατηρεί παράλληλα σε λειτουργία." ....
" ... Σε κάθε ενσαρκωμένο ταξίδι του, ο άνθρωπος περνάει διάφορα στάδια Πνευματικής Μύησης ενώ δοκιμάζεται, συχνά χωρίς να έχει επίγνωση της πορείας αυτής όπως τη βιώνει βήμα-βήμα ή που τον οδηγεί.
Βασισμένη στο απρόσμενο μυστικιστικό ταξίδι μου ως τώρα και την Μαθητεία που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν εκ των υστέρων με σκοπιμότητα, περιγράφω σε συντομία την μυητική διαδικασία προς Ανάληψη - που περιλαμβάνει 8 συνυφασμένα στάδια - όπως την αντιλαμβάνομαι μέσα από τις εμπειρίες μου:
[Σημείωση: Με τον όρο Ανάληψη αναφέρομαι στη μακροχρόνια διαδικασία μέσα στην οποία ο άνθρωπος Συν-εργάζεται συνειδητά με το Φως της Ύπαρξής του, ενσωματώνοντας προοδευτικά την πολυδιάστατη φύση του και εκπληρώνοντας έτσι όλους του κύκλους της Συνειδητότητας της Θείας Πηγής του Όλου.]
  • Θεληματικός προσανατολισμός προς την πνευματική ζωή με σταδιακή εσωστροφή και αφοσίωση : ο άνθρωπος μαθαίνει να εκφράζει την Οντότητά του με καλή θέληση και να χαμηλώνει το κεφάλι ταπεινά, προσφέροντας αληθινή βοήθεια αθόρυβα ( ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ)
  • Εσωτερικός καθαρισμός μέσω εντατικής εργασίας : ο άνθρωπος αναπτύσσει την εσωτερική του δύναμη καθώς απελευθερώνει τον εαυτό του από τα κατάλοιπα του παρελθόντος. Εξαγνίζεται και αποκτάει εσωτερική διαφάνεια ψάχνοντας για τον Αληθινό προορισμό του πέρα από την υλική σφαίρα ύπαρξης (ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ)
  • Αφύπνιση πνευματικής θέλησης : η "απλή νόηση" αρχίζει να επικρατεί. Με αντοχή, εγκαρτέρηση και ταπεινή ανωτερότητα αντιμετωπίζει την αδιαφορία, περιφρόνηση και άγνοια των άλλων, ενώ ο ίδιος μεταμορφώνεται συνειδησιακά (ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ)
  • Σκληρή Δοκιμασία Πίστης : ξαφνικά βρίσκεται πάνω στο σταυρό και αποστερείται από τα πάντα. Ζει την οδύνη σε μια ζώνη αφάνειας από το δημόσιο χώρο, με σοβαρότητα και την αόρατη Δύναμη της συνεχούς προσευχής, αυταπάρνησης και επαγρύπνησης. Ατελείωτοι κύκλοι αυξανόμενης εσωτερικής γνώσης και εμπειρίας του Φωτός μέσω επίπονης Συν-εργασίας. Συνειδητή υπέρβαση των δεσμών της φυλακής της ύλης, καθώς η πνοή του γίνεται Ένα με τη Θεία Πηγή του Όλου που τον συντηρεί διαρκώς αμέριστα. Πλήρης απαγκίστρωση από τα γήινα (ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ)
  • Στάδιο Αποπέπλωσης/Αποκάλυψης : ο υλικός κόσμος έχει χάσει κάθε νόημα που είχε πριν, καθώς όλα τα γήινα πέπλα που αποκρύβουν την αιώνια αλήθεια έχουν εξαφανιστεί. Αναγνωρίζει βαθιά τους ιερούς συμπαντικούς νόμους, ενώ θυμάται με καθαρότητα τη θεία του προέλευση και λειτουργεί μέσα από τον Αληθινό/Φωτεινό του Εαυτό, κατανοώντας την πορεία της Ψυχής του. Τέλεια συγχρονικότητα (ΠΕΜΠΤΟ ΣΤΑΔΙΟ)
  • Θεούσα Ένωση : γίνεται Ένα με τη Γη και τον Ουρανό, των οποίων η ζώνη τώρα Είναι μια ενιαία Δύναμη καθώς βρίσκεται μέσα στη σφαίρα του αιώνιου Φωτός. Κινείται ενορατικά με τη δύναμη της αγνής και ανόθευτης Πίστης : Συν-δημιουργεί, ευθυγραμμισμένος με τον Αρχικό σκοπό του ρέοντας ακατάπαυστα μέσα στο Συνεχές της Ζωής (ΕΚΤΟ ΣΤΑΔΙΟ)
  • Στάδιο εορτασμού Πνευματικής Ανάληψης : συνεχής ανατροφοδότηση και αυθόρμητη εκδήλωση της ενιαίας Δύναμης της Φλόγας του Φωτός της Πίστης, Αγάπης, Σοφίας και Ειρήνης. Μόνιμη απελευθέρωση Συνειδητότητας/Ψυχής. Υλοποίηση σκοπού. Διοχέτευση Φωτός μέσω εθελοντικής προσφοράς αφυπνιστικού έργου μέσα στο γήινο πεδίο (ΕΒΔΟΜΟ ΣΤΑΔΙΟ)
  • Στάδιο νοερής Ανάληψης από το φθαρτό σώμα : η Ψυχή εγκαταλείπει συνειδητά τον υλικό της φορέα με απλή φυσικότητα, επιστρέφοντας μόνιμα στη Μονάδα. Επανένωση με την αμετάβλητη Πηγή πέρα από τα στρώματα της γήινης σφαίρας. Το συμπαντικό έργο της Ψυχής συνεχίζεται από ψηλά (ΟΓΔΟΟ ΣΤΑΔΙΟ)

Αποκρυπτογραφώντας τη Συμπαντική Γνώση και Συνείδηση, το Συνεχές της Ζωής έχει ως σύμβολό του τον αριθμό 8, πλαγιαστά το σύμβολο του ΑΠΕΙΡΟΥ που βασίζεται στο νόμο της Κοσμικής Ροής. Το σχήμα του απεικονίζει τη θεούσα Ένωση των Δυο - Ουρανός και Γη - στο κεντρικό σημείο, όπου οι Ενέργειες μεταξύ τους εξισορροπούνται μέσω της επανάλειψης των συνεχόμενων κύκλων. Έτσι τα 8 στάδια που περνάει ο άνθρωπος στους πολλαπλούς κύκλους ενσαρκώσεων φανερώνουν την ακατάπαυστη κίνηση, δηλαδή τη συνεχή εγρήγορση της Ψυχής, μέσω της οποίας προοδευτικά βρίσκει στο κέντρο την ισορροπία των αντιθέτων και έτσι την αιώνια Δύναμη του Είναι της Ύπαρξης μέσα στο Σύμπαν." ....

SPIRITUAL INITIATION