Όπως λέει ο Σοφός και Άγιος Διδάσκαλος:

" ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ "
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3. Οι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι

Οι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι είναι Πνευματικές Υπάρξεις, Οντότητες Φωτός που εργάζονται και συνεργάζονται για την εξέλιξη και επέκταση της ανθρώπινης συνείδησης στο επίπεδο της Συνειδητότητας. Είναι Ψυχές που έχουν αναληφθεί καθώς δεν χρειάζονται απαραίτητα άλλη ενσάρκωση στη Γη για να εξελιχθούν και προέρχονται από όλα τα φιλοσοφικά και ιδεολογικά μονοπάτια και όλες τις θρησκείες, διδάσκοντας την πιο ουσιώδη Αλήθεια της Ζωής που είναι η Αγάπη χωρίς-όρους.
Συγκεκριμένα, ο Αναληφθέντας Διδάσκαλος Σαιν Τζερμέϊν (Saint Germain) αντιπροσωπεύει τη Δύναμη της Ελευθερίας, της Μεταμόρφωσης και της Αλχημείας, κατέχοντας τη Γνώση της Υλοποίησης και της Αποϋλοποίησης.
Γνωστός επίσης ως Κόμης του Αγίου Γερμανού, μια από τις πιο μυστηριώδεις και δημοφιλείς φυσιογνωμίες της σύγχρονης ιστορίας, ο οποίος περιγράφεται από το φίλο του Πρίγκηπα Κάρολο της Έσσης ως 'ένας από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους που έζησαν ποτέ, ο φίλος της Ανθρωπότητας, του οποίου η καρδιά ενδιαφερόταν μόνο για την ευτυχία των άλλων'.
Σύμφωνα με τη Διδασκαλία του Σαιν Τζερμέϊν, η μεγαλύτερη Αλχημεία στη πορεία της Ανθρωπότητας είναι η Μεταμόρφωση της Ανθρώπινης Συνειδητότητας σε αυτή της Ανώτερης Παρουσίας.
ASCENDED MASTERS