Όπως λέει ο Σοφός και Άγιος Διδάσκαλος:

" ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ "
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

16. Το Σενάριο της ζωής στη Γη

Μήνυμα Φωτός (11):

Από το βιβλίο "ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΩΤΟΣ προς Μεταμόρφωση της Ανθρώπινης Συνειδητότητας σε αυτή της Ανώτερης Παρουσίας", Άϊσις Σαιν Τζερμέϊν / Μάϊος 2009, Νοέμβριος 2009 (2η έκδοση)
Όλοι έχουμε Πνευματικούς Καθοδηγητές, δηλαδή εξελιγμένα Όντα Φωτός που δεν βρίσκονται σε ενσάρκωση, μαζί με τους οποίους σχεδιάζουμε την επίγεια ζωή μας πριν ενσαρκωθούμε. Το προσχέδιο αυτό περιέχει τα βασικά θέματα στα οποία έρχεται κανείς να εκπαιδευτεί στη Γη προς εξέλιξη της Ψυχής-Πνεύματός του, όπως και τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να εκπληρώσει τους σκοπούς που φέρει. Έτσι η ζωή του ανθρώπου στη Γη βασίζεται στο σενάριο που έχει ήδη προσυμφωνήσει με σοφή κατεύθυνση, όπως επίσης και στην ικανότητά του να δημιουργήσει ελεύθερα τις προκλήσεις/προσκλήσεις που θα ελκύσει κοντά του έτσι ώστε να μάθει εμπειρικά.
Το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης έχει σχέση με το κατά πόσο ο άνθρωπος βρίσκει τη Δύναμη της θέλησης για να κάνει τέτοιες επιλογές ώστε να ακολουθεί το προσχέδιό του. Όταν είναι συντονισμένος με την Αρχική του πορεία, τότε ξέρει ανά πάσα στιγμή ακριβώς τι να κάνει καθώς η Ενέργειά του ρέει με φυσικότητα. Έτσι ανάλογα με το πως αισθάνεται κανείς για την τρέχουσα ζωή του, μπορεί να καταλάβει αν είναι στο δρόμο του ή τον έχει παρακάμψει. Σε κάθε περίπτωση όλα είναι απλώς εμπειρίες για την εξέλιξή του και πάντα έχει βοήθεια από ψηλά, είτε με επίγνωση είτε χωρίς. Στην ουσία το βασικό θέμα (ή θέματα) που έχει έρθει να δοκιμάσει δεν αποφεύγεται ό,τι και να κάνει και είναι οι αποφάσεις του που προσδιορίζουν το κατά πόσο διευκολύνει την ανάπτυξή του σχετικά με τον Αρχικό σκοπό.
Το σενάριο της ζωής πάνω στη μεγάλη σκηνή της Γης είναι καθαρό, όμως αν ο άνθρωπος το θυμόταν όλο νοερά δεν θα ήταν σε θέση να βιώσει τη διαδικασία του αυθόρμητα, γεύοντας το κάθε βήμα και βρίσκοντας εμπειρικά εξέλιξη μέσα από τη δοκιμασία. Γι αυτό το λόγο συχνά είναι μόνο οι αχνές χροιές που αγγίζουν ευγενικά την ανθρώπινη συνείδησή του, σαν μια λεπτή προετοιμασία που κατά καιρούς εμφανίζεται σε κύματα και φεύγει πάλι. Υποσυνείδητα κανείς γνωρίζει, όμως συνειδητά δεν ξέρει.
Κάθε σενάριο της ζωής στη Γη σημειώνει ένα κύκλο, δηλαδή αυτόν που συμπληρώνει ο άνθρωπος μέσα από την κάθε ενσάρκωσή του. Έτσι πάντα υπάρχει συνέχεια, γιατί ένας κύκλος δεν σταματάει πουθενά καθώς στη περιφέρειά του ανακυκλώνεται η κίνηση με ασταμάτητη ροή χωρίς να βρίσκει τέλος ή αρχή. Το κάθε σενάριο είναι πάντα συνδεδεμένο με την ουσία του παλιού και αναδημιουργείται μέσω της Χάρης και Ευλογίας του Ουρανού.

No comments:

Post a Comment