Όπως λέει ο Σοφός και Άγιος Διδάσκαλος:

" ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ "
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

15. Το Υλικό Σώμα και η Υγεία

Μήνυμα Φωτός (2):
Από το βιβλίο "ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΩΤΟΣ προς Μεταμόρφωση της Ανθρώπινης Συνειδητότητας σε αυτή της Ανώτερης Παρουσίας", Άϊσις Σαιν Τζερμέϊν /Μάϊος 2009, Νοέμβριος 2009 (2η έκδοση)
Το πυκνό φυσικό και προσωρινό σώμα είναι ο φορέας της Ψυχής-Πνεύματος που έχει τη σκοπιμότητα να διευκολύνει τον άνθρωπο στην εξέλιξή του. Όλα τα προσωπικά μαθήματα, στα οποία έχει έρθει κανείς να εκπαιδευτεί και να εργαστεί μέσα από τις εμπειρίες και τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη ζωή του πάνω στη μεγάλη σκηνή της Γης, υπάρχουν ήδη καταγραμμένα μέσα στη κυτταρική μνήμη του σώματός του. Έτσι η εκδήλωση μιας σωματικής ενόχλησης ή ασθένειας δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος κάνει κάτι 'λάθος', αντίθετα φανερώνει ότι κανείς προχωράει, κάνοντας τον απαραίτητο καθαρισμό για να φτάσει σε ένα πιο εξαγνισμένο επίπεδο. Τα μαθήματα που προέρχονται από τη σωματική υγεία είναι ένα αναπόσπαστο μέρος όλης της πορείας, βοηθώντας τον να πραγματώσει την Αληθινή Ουσία της αιώνιας Ύπαρξής του πέρα από την προσωρινή του ζωή στη Γη.
Οι λόγοι που το ανθρώπινο σώμα μπορεί να καταρρεύσει δεν εξαρτώνται από το πόσο εξελιγμένος είναι ο άνθρωπος ως Ψυχή-Πνεύμα, αλλά από το συγκεκριμένο Θείο Πλάνο που φέρει μαζί του προς εκπλήρωση σε κάθε κύκλο γήινης ζωής. Υπάρχουν πολλοί πνευματικοί λόγοι που μπορεί κανείς να έχει επιλέξει να βιώσει μια σωματική ασθένεια και όταν είναι συντονισμένος να καταλάβει τον εαυτό του εσωτερικά κι είναι ανοιχτός να εργαστεί μέσα από αυτό το κίνητρο με σκοπό την εξέλιξή του, τότε πετυχαίνει τον Αρχικό του σκοπό.
Όπως το υλικό σώμα είναι ένα προσωρινό μέσο εξέλιξης μέσω της γήινης εμπειρίας, έτσι και η κάθε σωματική ασθένεια είναι μια προ-επιλεγμένη πρόκληση/ πρόσκληση, ένας καταλύτης, ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να βιώσει και τις δυο μεριές στο συνεχές της υγείας. Πάνω απ' όλα, η ουσιώδης έννοια της υγείας σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ του 'είμαι υγιής' και του 'είμαι ασθενής', γιατί είναι η πλήρης αποδοχή και των δυο μαζί που αποτελούν την ολότητά της. Είναι στο κέντρο της πολικότητας αυτής που βρίσκει τις ρίζες της η Αληθινή Υγεία. Επομένως, σημαίνει Υγεία το να καλωσορίζει κανείς και να αποδέχεται όλες του τις εμπειρίες χωρίς διακρίσεις. Έτσι βοηθάει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά το συνάνθρωπό του και όλο το Σύμπαν.
HEALTH

No comments:

Post a Comment