Όπως λέει ο Σοφός και Άγιος Διδάσκαλος:

" ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ "
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

12. Η Πίστη

Μήνυμα Φωτός (6) :
Από το βιβλίο "ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΦΩΤΟΣ προς Μεταμόρφωση της Ανθρώπινης Συνειδητότητας σε αυτή της Ανώτερης Παρουσίας", Άϊσις Σαιν Τζερμέϊν / Μάϊος 2009, Νοέμβριος 2009 (2η έκδοση)
Όπως καθοδηγεί η Παναγία Γιάτρισσα του Λουτρακίου: " Το Φως είναι η Πίστη στην Εσωτερική Αλήθεια του Ουρανού".
Όταν κανείς βρίσκεται σε απελπισία στη ζωή του, μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι απέχει πολύ από το σημείο Πίστης. Όταν κανείς είναι γεμάτος αμφιβολία για το Φως που ήδη κατέχει από τη φύση του - Δώρο από τον Μεγάλο Δημιουργό, τότε οφείλει να εργαστεί σκόπιμα για να κατανοήσει ότι δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ της Γης και του Ουρανού. Έτσι η απελπισία και η αμφιβολία είναι στην ουσία τους δυο αναγκαία μέσα που διευκολύνουν τον άνθρωπο να αναγνωρίσει τη Δύναμη της Πίστης του που φεγγοβολεί μέσα στο σκοτάδι.
Τι είναι Πίστη;
Βασισμένη στις εμπειρίες μου και στη συνεχή Διαφώτιση που λαβαίνω από τον Ουρανό, Πίστη είναι η Δύναμη που τα κάνει όλα δυνατά στη ζωή. Είναι η δυνατή πεποίθηση της καρδιάς. Είναι το Φως που λαμπυρίζει αιώνια, καθοδηγώντας την Ψυχή του ανθρώπου να Δει με μεγάλη σαφήνεια και βεβαιότητα ότι δεν είναι ποτέ μόνος του, ό,τι καταστάσεις μπορεί και να βιώνει. Είναι τα χέρια του Ουρανού που ξέρουν πάντα ποιά στιγμή θα πιάσουν τον άνθρωπο που είναι ειλικρινής από τη σίγουρη καταστροφή. Είναι το μαγικό ραβδί που κινεί τα πάντα για να βοηθήσει την καρδιά που είναι αγνή όταν ζητάει απλά την μεσολάβησή του.
Η Πίστη δεν σερβιρίζεται έτοιμη στο πιάτο, αλλά χρειάζεται μεγάλη σοβαρότητα από την μεριά του ανθρώπου. Είναι μεγάλη η απαίτηση αυτού που θέλει να την αποκτήσει με τις μηχανικές κινήσεις του κοινού νου, χωρίς να αφήσει το βάθος της καρδιάς του να συντονιστεί και να βυθιστεί μέσα σε αυτή τη διαδικασία. Η γέννηση της Πίστης ξεκινάει από την Ενέργεια του Φωτός που φεγγοβολεί αυθόρμητα με κάθε ανθρώπινη πνοή. Κανείς ούτε την προσέχει στη καθημερινή του ζωή, γιατί ξεχνιέται μέσα στη γήινη κατάσταση της ύλης. Το ανθρώπινο εγώ υπερτερεί γιατί αυτάρεσκα νομίζει ότι γνωρίζει το νόημα της ζωής στη Γη, όμως στη συνέχεια δεν είναι ποτέ ευχαριστημένο. Ψάχνει σε ακατάλληλα μέρη κι έτσι χάνει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί από την καρδιά που λάμπει. Όμως η Πίστη είναι απροκατάληπτη και συγχωρεί αμέσως. Όταν κανείς της κάνει με σιγουριά τον απαραίτητο χώρο για να εκδηλωθεί, αμέσως του αποκαλύπτεται και τον αγκαλιάζει στοργικά, γιατί η μεγαλειώδης αξιοπιστία της δεν γνωρίζει ούτε αρχή ούτε τέλος.
FAITH

No comments:

Post a Comment